Topmenu
        

Historie

In mei 1940 werd de basis gelegd voor GREEFA. Het begon met een timmermansbedrijfje en een wagenmakerij. In 1952 vonden de broers Jacob en Anton de Greef een uitdaging die hen niet meer losliet. Hoe kan het handmatig sorteren van fruit sneller en efficiënter?

Zij ontwikkelden hun sorteerinstallatie ‘de Tol’ die de eerste werd in een lange reeks steeds betere en efficiëntere opvolgers. De klantenkring groeide gestaag, net zo goed als het aantal oplossingen en mogelijkheden van de sorteerinstallaties.


Visie en huidige positie

GREEFA is marktleider in sorteren. De hoogwaardige sorteerinstallaties die wij ontwikkelen en produceren, gaan de hele wereld over.

GREEFA bouwt installaties voor een grote variëteit aan sorteerbehoeften. Daarom zijn zij modulair opgebouwd. Voor elke sorteerbehoefte kunnen wij een passende oplossing vinden. Bovendien kan iedere sorteerinstallatie in een later stadium aangepast worden aan de groei van de onderneming of aan nieuwe sorteerinzichten.

De unieke sorteerinstallaties en meetsystemen van GREEFA bieden oplossingen die functionaliteit, gebruikersgemak en sorteerbehoeften combineren.


Innovaties

Het unieke van GREEFA is dat wij zowel de installaties, de meetsystemen als de speciale software in eigen huis ontwikkelen. GREEFA heeft een grote R&D-afdeling, waar men steeds bezig is met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen en technieken.

Wij bouwen sorteerinstallaties die voldoen aan alle wensen van de afnemers. Daarom onderhouden wij intensieve contacten met de producerende sector maar ook met de afnemers van groente en fruit.