Topmenu
        

SAMENWERKING FRUITMASTERS - GREEFA WERPT ZIJN VRUCHTEN AF

 
Forse toename van het verhandelde perenvolume heeft ertoe geleid dat FruitMasters heeft geïnvesteerd in nog een GREEFA sorteer- en verpakoplossing. Met een nieuw ontwikkelde zessporige CombiSort sorteermachine, speciaal ontworpen voor peren, zijn zij hiermee de eerste in Nederland. De hoge capaciteit wordt bereikt door minimalisatie van intern transport (door o.a. een onderwatervuller) en maximalisatie van kwaliteitscontrole (iFA) – wat resulteert in een productietoename naar een indrukwekkende 40 miljoen kilogram.

Na implementatie van GREEFA’s bestseller appelsorteermachine, de GeoSort, drie jaar geleden, was FruitMasters gebrand op vergelijkbare resultaten voor de perensortering. Vandaar de keuze voor de nieuwste hybride lijn, die een combinatie van voorsorteren en direct verpakken combineert, speciaal en alleen voor de handling van peren. Een keuze die succesvol is gebleken, en de strategische samenwerking in de keten onderstreept.  
 


De toegenomen productiviteit van het systeem wordt bereikt door toepassing van een speciaal voor peren ontwikkelde onderwatervuller voor het zeer vruchtvriendelijk vullen van voorraadbakken, en doordacht ontworpen randapparatuur. Met de onlangs in gebruik genomen machine, kan gekozen worden tussen direct verpakken, eerst voorsorteren van de peren, of allebei tegelijk. In geval van voorsorteren, worden de peren eerst opgeslagen in grootkisten, om ze op een later tijdstip te verpakken in elke klantspecifieke verpakking. Hierdoor kan er flexibeler worden ingespeeld op de toenemende eisen vanuit de markt. 
 
Dit concept van voorsorteren en verpakken op één en dezelfde locatie, zorgt voor verhoogde efficiency. Fruitmaster’s indrukwekkende productietoename naar 40 miljoen kilogram is daar een duidelijk voorbeeld van.  
 

Thuisvoordeel

Een Hollands bedrijf zijn, heeft zo zijn voordelen. In Nederland worden al van oudsher peren geteeld. Daarom kent GREEFA als geen ander de eisen die dat product stelt aan de verpakkings- en sorteerapparatuur, zonder de nauwkeurigheid, snelheid en efficiency uit het oog te verliezen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de geheel in-huis ontwikkelde digitale meetsystemen voor bepaling van zowel uitwendige (iQS) als interne (iFA) vruchtkwaliteit. Het bij FruitMasters gebruikte iFA systeem is speciaal gericht op het verwerken van peren. Digitale, hoge resolutiecamera’s, aangestuurd door krachtige software, leveren de hoge verwerkingssnelheid die nodig is om de vruchteneigenschappen (zoals Brix-waarde) van de individuele vruchten, nauwkeurig te bepalen en zo foutloos in de gewenste sorteergroepen in te delen.In de software worden (eventuele) defecten geprojecteerd op een driedimensionaal model van de vrucht, en op een overzichtelijke manier op de schermen weergegeven. Een vooruitstrevende investering, waarmee Fruitmasters duidelijk laat zien dat zij elke markt zo goed mogelijk willen bedienen. 
 

Over GREEFA

Al sinds 1940 werkt GREEFA aan technologische sorteeroplossingen, en door deze te blijven ontwikkelen en innoveren, is GREEFA gegroeid van een bescheiden familiebedrijf naar een wereldmarktleider. Alle sorteeroplossingen, randapparatuurmeetsystemen, en software worden in-house ontwikkeld, om de kwaliteit te kunnen bewaken en garanderen, waar GREEFA voor staat. Over
 

FruitMasters

FruitMasters is een coöperatie waarvan 425 fruittelers lid zijn. Het hoofdkantoor is gevestigd in Geldermalsen. Als zodanig, coördineert en organiseert FruitMasters de afzet van het fruit van haar leden, zowel nationaal als internationaal.  FruitMasters bewaakt alle stappen die het fruit doorloopt – van de boomgaard tot het moment van aankoop door de consument. Van sorteren en verpakken tot aan de marketing en de presentatie in het winkelschap.
Bezoekadres
Langstraat 12
4196 JB Tricht | NL
+31 345 578 100
F  +31 345 578 200
E  email
routebeschrijving
 
Postadres
Postbus 24
4190 CA Geldermalsen | NL
 
Afleveren goederen
Nieuwsteeg 62
4196 AM  Tricht | NL

Visit us on Facebook  Visit us on Linkedin